Zideste Biserica

Zideste Biserica. Vino si tu alaturi de mine sa zidim o Biserica! Cu acest indemn a pornit in anul 2006 d-l Teodor Farcuta sa construiasca o Biserica in satul sau natal, unde cu greu se putea ajunge la o biserica ortodocsa din cauza distantei mari si a conditiilor de relief mai cu seama pe timp de iarna.

Teodor Farcuta nascut in 1956 pe meleagurile satului Calea Mare, catun Barcuri, comuna Lazareni, dintr-o familie saraca dar cu credinta in Dumnezeu, este acest om. Prin anii 1970-1980,pe vremea comunismului mai tinarul Farcuta punea la indoiala credinta oamenilor in Dumnezeu. Dupa revolutia din decembrie 1989, cind libertatea cultelor a devenit o problema reala si cind Teodor Farcuta a constientizat ca dogmele cu sfarsitul lumii nu se adeveresc si ca Biserica este locul de reala intilnire duhovniceasca si de vietuire tainica impreuna cu Hristos si ca Biserica este institutia cu cea mai mare credibilitate in Romania, a hotarat in 2006 sa inceapa demararea unui proiect de construire a unei biserici ortodocse in satul sau natal Calea Mare. Frumoasa si inaltatoare aceasta initiativa mai cu seama ca a fost luata pe cont propriu.

Details

In ajun de sarbatori

Intr-una din zilele din ajunul sarbatoriri marelui praznic al Invierii Domnului nostru Isus Hristos, batrânul Ion, înpovarat de saracia si necazurile avute în viata, porni spre magazinul “PENNY” Market din Nufarul-Oradea sa aduca apa de baut – apa plata – în modesta lui casuta ce se gaseste undeva la marginea orasului. Ion este batrân si bolnav si fara apa cea de toate zilele nici ca se poate. El face de multe ori economie si la apa de baut pentru ca bidoanele cu apa pe care le cara de la Market i se par din ce în ce mai grele.

Details

In Ajun De Sarbatori

Intr-una din zilele ajunului de Craciun, batranul Ion, inpovarat de saracia si necazurile avute in viata, porni spre magazinul “PENNY” Market din Nufarul-Oradea sa aduca apa de baut – apa plata – in modesta lui casuta ce se gasea undeva la marginea orasului. Ion este batran si bolnav si fara apa cea de toate zilele nici ca se poate. El face de multe ori economie si la apa de baut pentru ca bidoanele cu apa pe care le cara de la Market i se pareau din ce in ce mai grele.

Povestea sa ……….povestea oricarui parinte, luptand cu greutatile vietii pentru a-,si creste pruncii daruindu-le din puterea lui. Si mare este bucuria parintelui cand isi vede copiii rostuiti, oameni cu carte, invatati si asezati la casele lor. Numai ca, dupa ce isi i-au zborul, copiii, prinsi fiind in iuresul ametitor al materialismului modern – asa cum aratam in articolele mele “Iertarea” si “O poveste de viata” scrise anterior – incet…………incet isi aduc aminte din ce in ce mai rar de parintii lor. Unii dintre ei zboara departe, departe peste ocean, acolo unde dragostea parinteasca ajunge la ei, doar printre randurile scrisorii sau al imelului scris cu lacrimi de sange.

Details

Hramului Bisericii Sf. Maria 2011

INVITATIE! DUMINICA 2 OCTOMBRIE 2011 va invitam la sarbatoarea hramului Bisericii noastre Program: Sambata (1 Octombrie) 6:00 pm Vecernie praznicala cu sfintirea apei 9:00 am Utrenia Praznicala 10:00 am Sf. Liturghie 12:00 Parastas de Obste pentru ctitorii Bisericii la troita din curtea Bisericii 1:00 Picnic traditional cu mancaruri romanesti pregatit special pentru acest eveniment. Va…

Details

Fascinanta istorie a…fascinatoarelor

Mara Circiu Fascinatoarea

Trebuie sa recunosc ca moda este un capitol care ma preocupa poate mai mult decat ar trebui, dar daca e sa am o slabiciune, prefer sa fie cel putin artistica! Fara a folosi un cliseu lingvistic destul de des intalnit in lumea modei, as vrea sa va redau totusi in acest articol cate ceva din fascinanta istorie a accesoriilor de par des intalnite pe marile scene ale modei, pe buna dreptate numite “fascinators”, traducere libera “fascinatoare”.

Spre deosebire de palarii, care acopera sau protejeaza intr-o anumita masura capul, fascinatoarele sunt pur decorative si au tendinta de a folosi penele drept material principal. Penele au fost intalnite inca din antichitate, grecii si romanii obisnuiau sa isi impodobeasca coifuri ceremoniale cu pene de diferite culori sau marimi, chiar si in ziua de astazi, in timpurile moderne intalnim penele la palariile celor cu functii inalte din parada militara.

Details

Dilema zilei,

“Statele Unite vor lua intotdeauna decizia cea mai buna atunci cand toate celelalte posibilitati au fost epuizate.” Unul dintre citatele marelui om politic Winston Churchill, care pe jumatate american (mama lui Winston Churchwill, Jennie Jerome s-a nascut in Brooklyn, New York, in familia milionarului american Leonard Jerome), poate sa fie privit obiectiv si nu doar ca o remarca gratuita menita sa stirbeasca sensibilul orgoliu american.

Details